Over Cirra

Centre of expertise for Intellectual Reformation, Research and Advice

 

Hoogopgeleide adviseurs en experts op vlak van interculturele en islam-gekoppelde onderwerpen vormen de kern van ons jong expertisecentrum. De nood aan authentieke, kwalitatieve en wetenschappelijke informatie maakt dat een expertisecentrum gericht op deze onderwerpen een perfecte match is voor een geslaagde, diverse maatschappij.

CIRRA treedt onafhankelijk en daadkrachtig op met het doel om duurzame veranderingsprocessen op gang te brengen en die processen binnen diverse gemeenschappen te stimuleren. Onze expertise en kennis is voor verscheidene partijen waaronder lokale en landelijke overheden, zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en bedrijven… geschikt.
CIRRA beschikt over een waaier aan gevarieerde diensten met de geschikte ingangen, affiniteiten, inhoudelijke en contextuele kennis en ervaring. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg om binnen complexe omgevingen specifieke thema’s bespreekbaar te maken.
CIRRA’s motto is: de rationele islam.

CIRRA focust zicht op volgende thema’s:

  • Identiteit, burgerschap & diversiteit
  • Radicalisme & vervreemding
  • Jeugd, onderwijs & pedagogiek
  • Zorg & welzijn

CIRRA wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van individuen en groepen. Onze visie is dat die persoonlijke ontwikkeling een duurzame investering is die zich ontplooit binnen een hechtere samenleving. Onze grootste troeven hierbij zijn het Socratisch gesprek, onderzoek naar verschillende fenomenen en inspiratie halen uit de kracht en talen van mensen.

CIRRA - Khalid Ereteken
Khalid ontvangt ereteken van minister-president van Vlaanderen Geert Bourgeois. Ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits staat naast hem.
CIRRA - Saïd & Geens
Saïd samen met minister van Justitie Koen Geens.
CIRRA - Brahim spreekt
Brahim spreekt op de opening van de Arteveldehogeschool
CIRRA - asis
CIRRA spreekt op het asis-evenement
CIRRA - koning op bezoek
Koning Filip op bezoek bij Khalid
Het team van CIRRA
Het team van CIRRA
CIRRA - mensenrechten
Khalid ontvangt de prijs van mensenrechten.

Wat doen we?

Trainen & Coachen

Wij zorgen voor een doeltreffende begeleiding van individuen en groepen. Alles uiteraard aangepast aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Beleid & Advies

Wij bieden volledige ondersteuning aan de opdrachtgever bij het formuleren van zijn of haar strategische visies en beleid. Alles uiteraard in een vlotte en concrete vertaling naar de praktijk toe.

Onderzoek

Wij brengen wetenschappelijke onderzoeken tot stand die aansluiten bij de onderzoeksvraag van de opdrachtgever. Ze leveren antwoorden aan de hand van onze kennis en contacten.

Netwerken & Verbinden

Wij hebben exclusieve toegang tot specifieke netwerken die bij andere organisaties niet gegarandeerd worden. Wij nemen graag onze opdrachtgevers op binnen deze netwerken.

Evenementen

Bekijk waar we zoal gesproken hebben

Ons team

Khalid Benhaddou

Khalid Benhaddou

Directeur CIRRA

Brahim Bouzarif

Brahim Bouzarif

Vice-directeur CIRRA

Reviews

Mensenrechten - CIRRA

Hilde Crevits nadat Khalid Prijs voor Mensenrechten ontving

Khalid is nauwelijks 29 jaar en is nu al een van de meest invloedrijke en hoopgevende sprekers. Er zijn in Vlaanderen meer dan 300.000 moslims en het islamonderwijs heeft in ons land al een lange weg afgelegd, maar nog al te vaak is er onbegrip en gebrek aan kennis over elkaars cultuur. Daarom zijn inspirerende bruggenbouwers als Khalid van onschatbaar belang. Hij is een ware moslimdemocraat in deze zwaar polariserende tijden.
CIRRA - Review Artevelde

Academische opening van de Arteveldehogeschool

Dag Brahim

Ik wou je nog eens feliciteren met je "optreden" gisteren. Ik was echt onder de indruk, vond je verhaal heel sterk, heel genuanceerd, overtuigend...
Ook achteraf tijdens de receptie heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord van de aanwezigen.

Proficiat dus en nogmaals dank voor je bereidheid en je voorbereidingen.

CIRRA - Review ASIS

Fall meeting van #ASIS International Benelux Chapter

Ik denk dat onze maatschappij nog meer nood heeft aan leidende figuren met zo'n verbindende boodschap, op basis van een gebalanceerde, verantwoorde, duurzame en duidelijke visie. Khalid, yesterday you were great again!

Paul Robrechts

CIRRA - Review AgOdi

Agentschap voor Onderwijsdiensten

Khalid Benhaddou was bij ons te gast voor een lezing: Is dit nu de islam? Er waren 40 deelnemers. Enkel zeer enthousiaste reacties gekregen: hele goede spreker, duidelijk, onderhoudend, boeiend ... Heldere antwoorden op de vragen uit het publiek. Goede informele contacten voor- en achteraf. Ook nabespreking met een beperkte groep verliep zeer vlot en constructief.
CIRRA - Review KA Geraardsbergen

Koninklijk Atheneum Geraardsbergen

Er was vlot contact en ik kreeg zeer snel reactie op mails. De inhoud van de sessie (en het overleg/ de vragenronde erna) werd zeer goed beoordeeld, zowel door de leerkrachten als de leerlingen. dhr. Benhaddou bracht een krachtig en erg zinvol verhaal en er was erna veel ruimte voor vragen en discussie.

CPS studiedag Vilvoorde

Boodschap van wil om mee te werken aan deradicalisering vanwege Vlaamse moslimtheologen maakt indruk in Cps studiedag Vilvoorde
CIRRA

CPS studiedag Vilvoorde

Khalid gaf een zeer inspirerende lezing. We waren er allemaal stil van. Wat je vertelde over verbinding is precies wat onze maatschappij nodig heeft. In onze richting 'Detentiecentrum Rotterdam' hebben wij ingeslotenen zitten van over de hele wereld. Daarnaast hebben wij een mooi multicultureel personeelsbestand waarin moslims ook goed vertegenwoordigd zijn. Onze Islamitische collega's kunnen bij ons zichzelf zijn en worden gewaardeerd om wie zij zijn en om het goede werk dat ze dagelijks afleveren. We hebben nog dagen nagepraat over jouw lezing, we herkenden er veel van! Dank u voor de vele energie die je bracht!

BLOG

Taal is belangrijk om radicalisme te begrijpen

Docent en imam in Kortrijk Brahim Bouzarif vindt dat de rol van taal binnen het radicaliseringsproces onderbelicht blijft: 'Jongeren hebben…

Khalid in het programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’

Dit jaar is Khalid één van de gasten in het programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ Alleen Elvis blijft bestaan is…

Khalid wordt in de morgen als zesde invloedrijkste intellectueel van Vlaanderen gezien

De Morgen vroeg aan een panel van ruim honderd prominente Vlamingen wie op dit moment de invloedrijkste intellectuelen zijn. Uit de lijstjes…

Veel imams kunnen radicale jongeren niet aan

Hervormingsfundamentalisten #5: Khalid Benhaddou De Gentse imam Khalid Benhaddou zoekt naar een islam die past in het Westen zonder zijn…

Er wordt gepraat over moslims, niet mét hen

INTERVIEW MET KHALID BENHADDOU EN BRAHIM BOUZARIF, OPRICHTERS CIRRA Het wordt tijd dat de rationele islam breed ingang vindt in Vlaanderen,…

Vind ons

Adres

Oktrooiplein 1, 9000 Gent

Bel ons

0465242252

E-mail

info@cirra.be